Editorial

3 Petitii de interes national

24 Oct , 2015  

Da stiu, nu prea conteaza chestiile astea, ca nu le baga nimeni in seama, ca oricum fac ce vor ei, ca nu exista nici o putere din partea civila, si-asa mai departe. Dar incercati sa semnati, nu pierdeti decat 1 minut din timpul vostru pretios. Si poate una din cele 3 au sansa de reusita. Si atunci, stiti ca ati pus si voi umarul

Nu prea au legatura intre ele, insa cred ca v-ar lua cateva secunde sa le semnati. O sa le insirui si o sa vorbesc putin despre fiecare in parte, iar modalitatea de insiruire nu reprezinta importanta lor. Fiecare dintre ele sunt importante, fie pentru calitatea radioului, fie pentru calitatea guvernarii.

Prima este petitia lansata de cei de la Radio Guerrilla. Nu exista un radio mai bun decat  Guerrilla. Vad ca a aparut Tananana cu oameni ce erau inainte la Guerrilla, sau ca Dobrovolschi isi tine matinalul la Gold FM. Dar totusi, Guerrilla a deschis minti, e un brand creat in 11 ani ce are aproape 200 de mii de fani pe facebook. E ceva. Ar trebui sa continue, iar acum, la inceputul lui Noiembrie CNA scoate la concurs licentele de emisie pentru frecventele radio. Asa ca faceti bine si semnati petitia “Vrem Guerrilla inapoi”, pentru ca vorba lu Tamango Binili Invinge.

http://www.petitieonline.com/vreau_guerrilla_inapoi

A doua chestie este petitia de demitere a lui Oprea. Cum drac sa te deplasezi de la locul de munca la restaurant cu coloana oficiala? Ce fel de om poti fi sa vezi ca antemergatorul pica intr-o groapa si sa nu opresti sa vezi ce s-a intamplat, ci sa-ti continui drumul nestingherit? Cat de ipocrit poti fi ca dupa ce nu ai oprit sa vezi ce s-a intamplat cu omul ala, sa ii oferi Ordinul National pentru Merit in grad de Cavaler? Si in tot acest timp sa nu faci nici o declaratie, ba mai mult sa fii acoperit de colegi de breasla sau de politisti care incercau sa musamalizeze cazul. Asa ca e de bun simt sa semnati petitia asta:

http://www.petitieonline.com/demisia_oprea_incetai_abuzul_de_coloane_oficiale

 

A treia petitie e cu bataie lunga. E vorba despre un proiect-premiera în democratia României pentru responsabilizarea parlamentarilor care isi propuna sa stranga 100.000 de semnături pentru un parlament al cetatenilor. Este prima initiativa cetateneasca organizata cu cap care urmareste democratizarea sistemului politic si obliga parlamentarii alesi la responsabilitate. Pe siteul miscarii I74 scrie ca proiectul isi propune sa adune 100.000 de semnaturi din 11 judete ale României pentru a schimba prin lege, conform dreptului garantat de Constituția Romaniei prin articolul 74, modul de funcționare a Parlamentului “Vrem un Parlament pentru cetățeni, nu pentru politicieni!” O sa scriu mai multe despre aceasta miscare pe blog, mai ales ca ii cunosc destul de bine pe unii dintre initiatori. Aici poti semna pentru initiativa lor:

www.i74.ro

, , , , , , ,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *