Editorial

Lăsaţi DNA să respire

4 Feb , 2015  

A înnebunit media din România cu lupta împotriva corupției şi cu anchetele DNA. Alte subiecte nici că mai există. Nu înțeleg din ce cauză nu au scris sau vorbit despre acest fenomen atunci când era tabu, sau când Daniel Befu sau alți jurnaliști de investigație scriau de afacerile lui Cocos, Udrea & Co. By the way, mare atenție ca și Victor Viorel  e implicat, conform documentelor publicate de Daniel pe investigatiicenzurate.

Fostul șef al delegației Comisiei Europene la la București, Johnatan Scheele, invitat la Garantat 100% spunea despre justiţia la televiziune: „Cred că este un lucru riscant, deoarece acest tip de justiţie nu permite cunoaşterea tuturor detaliilor. Poveştile prezentate sunt mult mai complicate. Şi la TV, există o tendinţă de a se concentra doar pe anumite aspecte.”

Nu înțeleg care e senzaționalul : niște oameni își fac meseria asa cum și-o face un inginer sau un IT-ist. Toată lumea știa că România e putredă de corupție, lăsați acum oamenii sa își facă treaba și să nu se ajungă să cădem în cealaltă latură, a milițianului ce sparge semințe în colţul gurii plin de sine, ce are un exces de zel și i se pare totul suspect; adică să anchetăm doar de dragul de a ancheta şi de a dovedi că justiția își face treaba?

Nu îmi bat capul cu ce a zis Udrea, cu evaziunea lui Sârbu, cu relația dintre Bica și Tender. Acest dreptunghi de conjunctură arată România ultimilor 25 de ani: Un politician, un patron de media, un reprezentant al statului (şeful DIICOT) si un om de afaceri, toți acuzați de corupție.

Ca să nu mai pun la socoteală toţi comentatorii si analiștii care își dau cu părerea la televizor despre aceste fapte. Vorba domnului profesor Tolcea „Am o veste proastă pentru apostolii cam ipocriți ai corectitudinii: Ca să fii cinstit trebuie să te califici într-o probă măcar județeană: să îți fi dat cineva NEȘTE bani sau ceva și tu să refuzi. Altfel, dacă nu ai trecut prin așa ceva, ești asemenea unui biet labagiu care comentează, acru, la unele cascadorii din filmele porno.

Partea buna a surprins-o Mîndruță. Cică e catastrofă în restaurantele din jurul Herăstrăului. Cei mai mulţi dintre clienți sunt fie în pușcărie, fie în ședințe cu avocații. Iar în cluburile de noapte e la fel: copiii de bani gata nu mai primesc 2000 de euro să-i spargă într-o noapte, că bate la ochi.

Aşa că lăsaţi DNA-ul (Deoxyribonucleic acid) să funcționeze pentru că e o substanță care se găsește în fiecare celulă vie și este esențială pentru identitatea oricărui organism.

, ,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *