Discursuri TED

Antidotul la apatie

15 Apr , 2015  

Am văzut TED-ul mai demult, cred că anul trecut. Zilele trecute, în București fiind, cineva mi l-a recomandat. L-am revăzut şi m-am gândit că acest film va fi actual şi în următorii ani. Această schimbare se va produce lent, iar această apatie e produsul  societăţii occidentale.   Oamenii, în general, nu conștientizează lucrurile astea, de aceea nu  există  implicare. Ceea ce se întâmplă în Canada, se întâmplă peste tot în lume, inclusiv în România. Dar să vedem ce spune Dave Meslin,  un tip ce este un fel de catalizator al comunităţii şi care promovează  un angajamentul mai strâns  între guverne și cetățeni:

De câte ori auzim că oamenilor pur și simplu nu le pasă? De câte ori vi s-a spus că o schimbare adevărată, substanțială, nu este posibilă pentru că majoritatea oamenilor sunt prea egoiști, prea proști sau prea leneși ca să încerce să-și ajute comunitatea? Vreau să vă spun că apatia nu există cu adevărat și că oamenilor le pasă, numai că trăim într-o lume care descurajează implicarea, punând obstacole și bariere în fața noastră.

El a identificat câteva exemple de obstacole, ce țin de primărie, spațiul public, mass-media, lideri, partidele politice, alegeri. Dar mai multe în speechul TED a lui Dave.

, , , ,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *