My movies

Birdman

16 Feb , 2015   Video

Acuş sunt Oscarurile şi pe ultima sută de metri am zis să văd  filmele care mi-au scapăt. Aseară am văzut Birdman (The Unexpected Virtue of Ignorance). Este un film bun cotat destul de bine  pe imdb: are 8.1. Filmul are 9 nominalizări Oscar, 2 premii şi 5 nominalizări Globul de Aur, 10 nominalizări BAFTA, un premiu şi o nominalizare Veneţia.

Mi-a plăcut cum a fost filmat, dând impresia unui singur cadru, mi-au plăcut  tobele care se auzeau tot timpul pe fundal, care parca făceau trecerea subtilă de la un moment la altul și accentuau oarecum importanţa momentului. Mi-a plăcut de Michael Keaton, Edward Norton, Naomi Watts, Emma Stone şi Zach Galifianakis. Fiecare personaj cu problemele sale sau frustrările sale, toate adunate în jurul spectacolului de teatru sau al relațiilor dintre cei implicați în eveniment. Reacțiile colerice ale unora dintre personaje aduceau mult cu întâmplările  din filmele lui Woody Allen. Mi-a plăcut povestea pentru că era centrată pe oameni și pe nesiguranțele lor de zi cu zi. Mi-a plăcut analogia între realitate și ficțiune, intre personajul lui Keaton, Birdman si Batman interpretat de Keaton la începutul anilor 90. Mi-a plăcut ideea care se pliază pe realitate, cum ca timp de zeci de ani, actorul s-a zbătut între roluri de duzină și că lumea își amintește de el doar  pentru rolul din Birdman, oarecum similar cu cariera lui Michael Keaton.

Filmul mi-a adus aminte de Black Swan (efortul creator al artistului pe scenă, care ar face orice pentru a ieşi bine) de Big Lebowsky (tripurile personajului principal, fantezia sa), de Revolver a  lui Guy Ritchie (dialogul imaginar cu subconşstientul, cu celălalt EU) de dialogurile gen Woody Allen. Este un film mai vesel decât ne-a obișnuit Alejandro González Iñárritu pana acum, dacă ne gândim la Biutiful, Babel, 21 Grams sau Amores Perros. Enjoy!

,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *