Dupa ce am terminat Masterul European i-am promis lui Sayed ca o sa-l ajut sa isi indeplineasca visul: sa construiasca o biblioteca in satul sau natal din Bangladesh. Am lansat campania “Banateni pentru Asia” insa nu am avut succes, desi eforturile depuse au fost mari: am contactat europarlamentari, am scris zeci de mailuri in toata lumea la organizatii care puteau finanta acest gen de proiecte, am incercat la ambasade si consulate, am vorbit cu persoane de la Comisia Europeana, am incercat sa sensibilizez lumea din jurul meu. Singurul lucru pe care l-am reusit a fost sa atrag atentia servicilor secrete, dupa aparitia catorva materiale in presa regionala: Cine e ma ala? Ce vrea cu Bangladeshul lui?…Toata lumea era sceptica, prietenii, radeau de mine si cand povesteam altor persoane, imi spuneau: De ce Bangladesh? Uite cate probleme avem in Romania!

Asta pana cand l-am intalnit pe Mihai, care avea un proiect similar in Nepal si care incet-incet a dezvoltat alaturi de alti oameni faini conceptul de EduCab. Mihai a fost pe aceeasi lungime de unda si a reusit sa o convinga pe Alice care se ocupa cu evenimente de charity,  sa ne ajute sa facem o seara de fundraising. Evenimentul din decembrie a fost un real succes, reusind sa strangem aproape 1000 de euro, atat cat Sayed sa termine constructia bibliotecii. Mai multe despre EducCab si despre EduCab Bangladesh aici in emsiunea prietenilor Razvan si Dani:

Mihai m-a anuntat saptamana trecuta ca mi-a luat bilet. “Gata, plecam in 5 februarie si ne intoarcem in 19 februarie. Mergem in Nepal si Bangladesh” . Ok, dar eu nu prea eram pregatit financiar pentru un astfel de trip. Asa ca am facut campania asta de fundraising pe Generosity. campanie ce se numeste : “When dreams come true”  Ca sa particip la deschiderea bibliotecii lui Sayed am nevoie de 1648 de dolari.

Cum functioneaza campania? Simplu. Pentru fiecare banut donat, va ofer ceva in schimb. Sumele pe care puteti sa le donati sunt 20, 35 si 50 de dolari.

Pentru 20 de dolari: Blogul meu personal este urmarit de zeci de mii de oameni din 140 de tari. Pentru fiecare 20 de dolari donati, voi scrie un articol special, cu poze si o dedicatie speciala donatorului. Pot sa va prezint locuri si oameni de acolo.  Poate fi in engleza sau in romana.

Pentru 35 de dolari:  Mici produse traditionale lucrate manual. Bangladesh are o lunga traditie a produselor lucrate manual. Pentru fiecare donatie de 35$, va ofer un produs artisanal din Asia de Sud-Est. Donatorul trebuie sa suporte costurile de transport. Sayed va fi un bun consultant in alegerea celor ma populare produse artisanale si voi beneficia de intregul sau ajutor pentru a alege pentru voi cele mai frumoase produse din Bangladesh.

Pentru 50 de dolari: Produse de artizanat specifice zonei. Cultura din Bangladesh reprezinta un melanj care, de-a lungul secolelor a asimilat influente din Islam, Hinduism, Budism si Crestinism. Se manifesta in diferite forme the produse lucrate manual care transmit acest melanj de influente. Sculpturi, covoare, jucarii, genti, haine traditionale, acestea ar putea fi trimise donatorului. Costurile de transport trebuie suportate de donator. Pentru fiecare donatie de 50$, va ofer un produs traditional fabricat manual in Bangladesh.

Trebuie doar sa intrati pe platforma si sa alegeti optiunea pe care o doriti. Eu voi nota pe pagina campaniei fiecare donor si suma donata, astfel voi avea o baza de date pentru a putea intoarce serviciile. Aceasta este platforma: Generosity Pentru orice detalii va stau la dispozitie pe mail, facebook sau telefon.

Cred ca visele pot deveni realitate, daca oameni cu aceleasi energii se unesc. Exemplul cel mai bun e echipa formata din mine, Alice si Mihai. Impreuna l-am ajutat pe Sayed sa isi implineasca un vis. Acum, va rog sa ma ajutati sa imi indeplinesc si eu visul : acela de a participa la inaugurarea bibliotecii lui Sayed.

, , , ,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *