Oportunitati

Ce e Erasmus Mundus?

16 Feb , 2015   Video

Am fost student Erasmus Mundus între 2010 şi 2012, fiind printre primii studenți europeni care au fost eligibili pentru bursă. Iniţial programul Erasmus Mundus a fost conceput pentru alte continente şi pentru ţări în curs de dezvoltare. Din 2010 studenţii europeni pot aplica primind o bursă de minim 500 de euro pe lună.

Ce e mişto la Erasmus Mundus? E ca un fel de Erasmus dar mai specializat şi cu studenţi din toată lumea interesaţi de un anumit domeniu, care poate fi tehnic sau uman. E mişo că studenţii Erasmus Mundus sunt între 25 şi 35 de ani şi e fain că studiază un domeniu specific din punct de vedere comparativ şi interdisciplinar. E fain că socializează cu colegi de pe tot globul şi au profesori de pe toate continentele. E fain că un asemenea program se desfăşoară în 3 Universităţi diferite din 3 ţări diferite.

Cine organizează astfel de programe? De obicei sunt consorții de Universităţi europene care asigură un program de studiu comun, dedicat unui anumit domeniu. Pentru a afla toate programele Erasmus Mundus Joint Master Degrees (EMJMDs), prin care se vor oferi burse finanțate de UE pentru cursuri care au loc în anul universitar 2015-2016 accesaţi pagina aceasta.

, , , ,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *