Ce imi place,My movies

Ce se întâmplă deseară la Oscar?

21 Feb , 2015  

Cum spuneam mai devreme: îmi place să mă uit la Oscar şi să îmi dau cu părerea

Best Movie

In afară de Boyhood şi Selma am văzut celelalte 6 filme nominalizate la cel mai bun film. Boyhood e un proiect interesant şi a fost filmat pe parcursul a 12 ani, personajele maturizând-se împreună cu actorii. Selma este un film despre Martin Luther King. Mie greu să zic cine va câștiga, insa cred că Sniper are prima şansă şi nu datorită realizărilor artistice ale filmului ci datorită personajului şi poveştii. E o poveste despre patriotismul american, despre eroii Americii în ultimele războaie şi de aceea cred că are mari şanse să câștige, pentru că în fond şi la urma urmei şi Oscarul e o chestie politică. Nu e preferatul meu. Mi-aş dori să câștige Theory of Everything.

Best Actor

La cel mai bun actor preferaţii mei sunt Benedict Cumberbatch din The Imitation Game şi Eddie Redmayne din The Theory of Everything. Cel de-al doilea cred că va câștiga mai ales pentru că a luat Globul de Aur în urmă cu ceva timp.

Best Actress

La actriţe din punctul meu de vedere, lupta pentru Oscarul este între 2 candidate. Chiar dacă mi-a plăcut de Rosamund Pike pentru rolul diabolic din Gone Girl, Felicity Jones şi Julianne Moore sunt favorite. Juliane Moore cred că va castiga Oscarul pentru rolul din Still Allice.

Actor in a Suporting Role

La Actor in a Supporting Rolle, mi-e foarte greu sa mă decid pentru că mi-a plăcut de Robert Duvall în The Judge, de JK Simmons în Whiplash, de Edward Norton în Birdman. Cred totuşi că Oscarul se va duce la unul din primii doi.

Best Director

Cel mai bun regizor cred că va merge la Innaritu pentru Birdman deşi Wes Anderson a reuşit să creeze un univers aparte în Budapest Hotel.

Spre rușinea mea nu am văzut nici un film de desene animate care este nominalizat, deși sunt fan al acestui gen. La cel mai bun film străin cred ca prima șansă o are Leviathanul. La Costume va lua probabil Grand Budapest Hotel, Best Cinematography  Grand Budapest Hotel sau Birdman, make up tot Grand Budapest Hotel iar la muzică Interstellar sau Theory of Everything. La efecte vizuale mi-a plăcut Interstellar şi Guardians of Galaxy. Sound mixing merg pe mina lui Whiplash. Cel mai bun scenariu adaptat va fi decis între Imitation Game şi Theory of Everything, şi cel mai original scenariu între Birdman şi Nightcrawler.

Sunt doar părerile mele 🙂

Pentru a vedea toate nominalizările intraţi aici.

, , , ,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *