Ce imi place,Discursuri TED,Proiecte pe care le sustin

Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?

9 Jan , 2016  

Pe Logan LaPlante l-am gasit pe net acum 2-3 ani si mi-a placut tare mult. Discursul sau TEDex e practic un raspuns la poza care e shareuita la greu pe facebook cu “Don’t grow up, It’s a trap”. El are o alta viziune. El spune ca in timp ce adultii se gandesc la copiii lor ca la viitori neurochirurgi, ingineri sau avocati, copiii isi doresc doar sa fie fericiti si habar nu au ce sa raspunda la intrebarea “Ce vreau sa fiu cand voi fi mare?”. Probabil majoritatea raspund “skateboarder, surfer sau jucator profesionist (PC, Play Station)”. Logan recunoaste ca habar nu are ce vrea sa se faca cand o sa fie mare, dar el vrea sa fie fericit. Iar viata pe care o are acum, ii place si vrea sa faca acelasi lucru cand o sa fie adult. Logan nu intelege de ce fericirea si sanatatea nu fac parte din educatie?!? La varsta sa,  13 ani, a studiat despre fericire si sanatate si a ajuns la concluzia ca exista cativa factori care influenteaza fericirea si sanatatea unei persoane:

lifestyle-roger-walsh

Dr Roger Walsh a descoperit acesti factori numiti de el TLC (Therapeutic Lifestyle Changes), iar faptul ca acesti factori nu se regasesc in educatia  scolara  e o problema. Logan spune ca “Much of education is oriented toward making a living and not making a life” si vorbeste despre Sir Ken Robinson,  si despre “How schools kill creativity”(A fost primul TED de pe blog). Cel de-al doilea TED a lui Sir Ken Robinson pe care l-am postat pe blog se numeste “Un altfel de sistem educational” si contine acelasi citat despre care vorbeste si Logan “If you’re not prepared to be wrong, you’ll never come up with anything original”.

Logan spune ca sistemul educational pe care l-a imbratisat, cu acordul parintilor, “Hackschooling”, il va ajuta pe viitor sa devina un inovator, sa gandeasca “outside the box”, sa schimbe sisteme care vor functiona mai bine si mai eficient, pentru a schimba lumea asemeni lui Zuckerberg sau Steve Jobs. Educatia sa se bazeaza pe sanatate, fericire, creativitate si o mentalitate de hacker.  Toate cele 4 formeaza  conceptul pe care Logan il numeste Hackschooling. Dar mai bine va las sa urmariti TEDexul lui Logan si sa vedeti mai in detaliu despre ce este vorba in Hackschooling:

, ,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *