Afaceri Europene,Oportunitati

Cum să obții finanțare de la Bruxelles?

18 May , 2015  

Acesta e un subiect cu care îmi bat demult gura. Am încercat în ultimii 8 ani să conving administraţia publică, primării sau consilii judeţene, de importanţa finanţărilor oferite direct de Comisia Europeană. Primul proiect l-am propus în 2008 şi am scris despre asta aici: “De ce avem nevoie de reprezentanţe regionale la Bruxelles”

Pentru că mă durea acest lucru şi pentru că multă lume nu înţelegea ce doream să realizez, am contribuit la scrierea raportului lansat anul trecut la Bucureşti, de către Europuls, „Cum sunt reprezentate interesele româneşti la Bruxelles?”, iar la pagina 32-33 puteţi găsi mai multe date. Puteţi consulta raportul aici, pe profilul meu de academia. Vezi și prezentarea pe care am susținut-o anul trecut la Poiana Brașov în cadrul  Forumului International de Administrație Publica: Business, Lobby and Networking for Europe.

Suntem în 2015 şi văd că tot mai multa lume încurajează acest demers, fie europarlamentari români, fie mass-media din România. Şi aici vreau să îi felicit pe colegii de la Euractiv care au lansat o serie de articole în acest sens. Recomand serialul informativ al celor de la Euractiv ce a ajuns la episodul numărul 10. În cele 10 episoade s-a vorbit despre managementul aplicaţiei despre cum se citeşte un ghid, despre cum se realizează un concept sau cum se identifică partenerii, cum se completează o aplicaţie şi cum se face managementul implementării. Dacă sunteţi interesaţi şi doriţi să aprofundaţi acest subiect intraţi pe pagina colegilor de la Euractiv.

Bravo şi Felicitări Euractiv pentru iniţiativă!!!

, , , , , , , ,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *