Despre mine

Salut, sunt Grațian. Normal ar fi fost să vă întâmpin cu un mesaj adânc și abstract despre viață cum am văzut că sunt majoritatea blogurilor. Am preferat o descriere sinceră şi directă, pentru că mă reprezintă mai mult.

Bine ați venit în lumea mea, o lume a ideilor, a proiectelor, a vieții trăite optimist cu zâmbetul pe buze. Este unul din obiectivele mele: să râd de 2-3 ori pe zi. Este foarte sănătos.

Nu am vrut sa îmi fac un blog tehnic, specializat cum m-au sfătuit unii prieteni/colaboratori, ci am vrut să fac ceva cool, care să mă reprezinte și să nu vă plictisesc doar cu analize, date sau chestiuni serioase legate de politici. Aşa că dacă vă preocupă “mersul cetății”, sunteți pasionați de afaceri europene sau dezvoltare internațională, vă place muzica bună sau sunteți cinefili, puteți să îmi urmăriți postările, fie că e vorba de analize, editoriale, opinii sau chestii legate de gânduri sau experienţe. O să mai găsiți pe site și interviuri sau opinii ale unor amici/prieteni/colegi, în general oameni care sunt preocupați de anumite domenii, oameni care se implică, oameni care vor să schimbe ceva.

Primii 10 ani i-am trăit în comunism, adică fără banane și cu cozi la lapte. Până în prezent am făcut o grămadă de chestii; unele lucruri mi-au plăcut, altele nu, însă m-au format ca persoană. Am vândut lemn, vinuri sau electrocasnice, am fost barman, DJ și corporatist, iar din 2005 viaţa mea s-a schimbat din cauza unei burse Erasmus. De atunci  am studiat și lucrat  în Germania, Belgia, Italia, Ungaria și Serbia, am interacționat cu oameni de pe tot globul și m-am  implicat în multe probleme “de acasă”.

Prietenii din adolescență mă cunosc de Bară, cei din Belgia mă știu de consultant, cei din CoDe îmi spuneau “The thinker” și mă considerau expert pe probleme legate de UE, colegii de la Europuls mă știu de expert pe dezvoltare și fonduri, cei ce citesc Adevărul sau Contributors mă iau drept blogger și publicist. Mai îmi dau în petec din când în când la Vice și atunci lumea mă face hipster. Multă lume mă întreabă cu ce mă ocup și nu știu ce să  zic sau cum să încep. Mereu mi s-a părut puţin dificil să răspund la întrebarea asta, din simplul motiv că eu personal mă identific cu foarte multe lucruri. Dacă aş spune că sunt aşa sau pe dincolo, m-aş limita şi aş lăsa în urmă multe alte lucruri în care mă regăsesc. Aşa că am facut bloggul ăsta ca să nu mai tot dau atâtea explicaţii care mă obosesc.

Later Edit – La finalul lui 2016, am lansat UrbanizeHub, un start-up global si o sa ma auziti/vedeti vorbind despre orase, dezvoltare sustenabila si technologie.