Discursuri TED

Despre TED România

14 Feb , 2015  

Zilele trecute l-am contactat pe mail pe Dragoş Bucurenci, pentru ceva legat de noul său job.  Astfel i-am găsit blogul. Am intrat pe el. Şi am început să citesc ce a făcut, ce îl preocupă, în ce s-a implicat. A fost la TED și a vorbit. La Cluj. L-am ascultat, însă mi s-a părut un discurs forțat. Nu mi s-a părut natural, mi s-a părut ca se chinuie sa fie un discurs smart, pe feeling, pe relații umane, care să sensibilizeze.

Am zis hai să văd cum e cu TED-urile astea din România. Şi am continuat cu Andrei Gheorghe ce a vorbit la un TED din București. M-a pierdut. A vorbit 18 minute și nu a reușit să mă capteze deloc. Discursul se scurgea iar eu trebăluiam pe alte pagini, Gheorghe aberând despre stânga și dreapta despre capitalism și socialism. Nu am reținut însă ce. Şi la Bucurenci şi la Gheorghe discursurile mi s-au părut foarte lungi, lipsite de conținut, fără substanță, un fel de  pălăvrăgeală goală doar de dragul de a vorbi la TED.

Am zis, hai să mai încerc. Nu pot fi toți plictisitori. Hai să mai încercăm unul. Şi l-am ascultat pe Chirilă la TED Chișinău. Mi-a plăcut tare mult poate și din cauza că tipul e actor și s-a văzut asta în discurs. A improvizat, a fost sincer cu auditoriu, a vorbit direct. Vă las sa îl vedeți voi și să vă daţi cu părerea: “Our stories and the future of communication”

, , , ,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *