Lifestyle,My movies

Doua recomandari

31 Jan , 2016  

Am avut controverse reale cu prietenii, legat de Revenant, dar dupa aparitia articolului lui CTP se pare ca aceste controverse sunt in toata tara. Mi-a placut articolul lui Marculescu, critic de film, “E perfect OK sa nu iti placa The Revenant” si a lui Dan Alexe “The Revenant-o atractie de bâlci…”

Cu toate acestea, dupa Globurile de Aur, cred ca filmul e favorit la Oscar. Parca nici filmele nominalizate anul acesta nu sunt cine stie ce, comparand cu ce s-a intamplat anul trecut (filme mai bune)  si cu faptul ca un film ca si “Nightcrawler”nu a fost nominalizat in 2015, la nici o categorie.

Nu demult v-am recomandat “The big short”, iar de atunci am mai vazut cateva filme. Doua dintre acestea mi-au placut: “A perfect day” si “Spotlight”

Primul e povestea unor Aidworkers reprezentand un ONG, iar actiunea se petrece in 1995, in timpul razboiului din Balcani, aici aproape de noi. Desi sunt fan Benicio del Toro, mi-a placut mai mult de Tim Robbins, iar aparitia lui Olga Kurylenko este o reala placere pentru orice barbat. Este un film trist, despre razboi si urmarile acestuia, este un film care arata, daca mai era nevoie, birocratia excesiva a ONU, care impiedica unele actiuni umanitare (vezi Hotel Rwanda), este un film despre voluntari care lucreaza in domeniul “Humanitarian Aid”. Cu toate acestea, pe alocuri am zambit, pentru ca in nebunia asta a lor, a oamenilor care lucreaza in acest domeniu, e nevoie de mult umor si ironie, lucru care apare si in film, in special datorita personajului interpretat de Tim Robbins. Este un fel de “road trip” care spune patania acestui grup de voluntari, intr-o zi de lucru. O zi de lucru normala pentru cei care  lucreaza in acest domeniu. Filmul a avut peste 19 nominalizari la diferite festivaluri, fiind produs, scris si regizat in Europa.

“Spotlight” este un film care m-a ingrozit prin prisma subiectului: abuzul sexual de copii de catre preotii catolici. La finalul filmului apare o lista intreaga de cazuri asemanatoare cu ce s-a intamplat in zona Bostonului, in intreaga lume, lucru care m-a ingrozit. Filmul, mi-a placut pentru ca descrie o investigatie jurnalistica, arata modul cum un subiect mare si deranjant pentru societatea respectiva e scos la iveala, presiunile de care au parte acei oameni din echipa “Spotlight” a ziarului “Boston Globe”. Imi place cum joaca Liv Schreiber, Stanley Tucci sau Mark Ruffalo. Dupa aceasta investigatie, echipa “Spotlight” a luat premiul Pulitzer pentru Servicii Publice aduse comunitatii. Stati linistiti, filmul nu dezvolta in detalii “CUM” preotii catolici au abuzat sexual copiii, acesta fiind doar subiectul de investigatie, iar filmul urmareste firul acestei povesti cutremuratoare.  Filmul a castigat 79 de premii internationale si a fost nominalizat de 105 ori la diferite festivaluri si a primit 6 nominalizari pentru Oscar.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *