Expertiza,Prieteni & Invitati,Proiecte pe care le sustin

EduCaB creste frumos

3 Mar , 2017   Gallery

Nu v-am mai povestit demult de EduCaB, dar asta nu inseamna ca proiectul stagneaza, ci dimpotriva EduCaB creste frumos. Multe lucruri s-au intamplat si oamenii minunati din proiect au avut rezultate remarcabile. EduCaB este despre oameni si comunitati, si in ultimul timp s-au intamplat chestii faine de care sunt mandru si bucuros. Le iau pe rand:

Anul trecut, Dragos Paslaru, ministrul Muncii din  acea perioada si reprezentantul delegatiei Romaniei la World Humanitarian Summit de la Istanbul, a vorbit despre sprijinul umanitar pe care Romania il ofera, amintind de proiectul EduCaB Nepal care a fost dat ca exemplu de implicare al societatii civile din Romania in problemele globale de ajutor umanitar. Puteti urmari interventia aici

Prietenul Mihai Lupu, initiatorul acestui proiect, a reprezentat in decembrie 2016 EduCaB la ‘Aspen Leadership Awards and Gala Dinner 2016’ unde conceptul a fost nominalizat alaturi de alte trei initiative pentru ‘Aspen Social Action Prize’ , castigand acest premiu prestigios al Institutului Aspen.

Premiul obtinut in urma acestei nominalizari a fost investit pentru constructia celei de-a doua biblioteci din Bangladesh si uite asa trecem la alta chestie faina despre EduCaB.

Sojib Khan, prietenul lui Sayed a inceput lucrarile pentru constructia celei de-a doua biblioteci din Bangladesh, cu sprijinul investitiei EduCaB, via ‘Aspen Social Action Prize’. Dupa ce anul trecut, in Dhaka, am povestit (Mihai, Marina, Sayed, Gopi) cu Sojib despre conceptul EduCaB, despre impactul major pe termen lung asupra comunitatii, Sojib a hotarat ca vrea sa se implice in acest proiect si sa-l dezvolte in zona natala, in Borenga, districtul Jessore. Si astfel, dupa ce in 2016 s-a lansat primul hub socio-culural din bani exclusive privati dintr-o tara cu o populatie de peste 160 de milioane de locuitori, saptamana aceasta, au inceput lucrarile la cea de-a doua biblioteca finantata integral din fonduri private din istoria Bangladeshului, biblioteca ce va face parte din reteaua EduCaB.

Echipa EduCaB a realizat o noua calatorie de lucru la inceputul anului in Nepal (unde proiectele continua prin parteneriatul strategic cu ColdFeet Foundation (Gopi & co.), in Malaysia (unde a fost activata prin Ipsos o echipa catalizata de Ana Ionescu prin care se strang resurse educationale pentru Indonesia EduCaB) precum si in Indonezia la noua locatie a proiectului (in sase comunitati din insula Flores / East Nusa Tenggara). Pentru mai multe detalii despre Indonezia EduCaB urmariti pagina de facebook. In ceea ce priveste calatoria lui Mihai, a Ioanei Moldovan si a lui Laurentiu Colintineanuprin Nepal, materialul publicat de Al Jazeera dupa foto-reportajul realizat de Ioana, arata situatia complicata din aceasta tara dupa cutremurul din 2015. Vestile bune de acolo vin de la Nepal EduCaB de la Gopi si echipa locala, prin care s-au inceput lucrarile de constructie pentru doua scoli care a fost distruse in timpul cutremurului din aprilie 2015.

Desi nu am putut merge cu prietenii mei in aventura EduCaB, am promovat proiectul pe unde am apucat. In California am povestit cu cei cu care m-am intersectat la programul de leadership, am vorbit despre concept la Universitatea din Trento, cu studentii internationali de la programul de dezvoltare, pe care l-am absolvit in 2012, am promovat proiectul in Lugano, Elvetia, in cadrul evenimentului in care Erasmus Mundus a implinit 10 ani.  Acolo am avut onoarea de a fi inspirational speaker alaturi de colega mea din Tanzania, Geline si practic acolo, impreuna cu Geline am hotarat sa extindem reteaua  in acea tara minunata, mai ales ca stiam ca in Senegal sunt discutii avansate pentru EduCaB. Astfel, impreuna cu Mihai planuim o deplasare acolo, undeva in noiembrie-decembrie pentru primele doua tari din Africa, care vor fi parte in reteua EduCaB. Exista discutii si initiative in stadiu de pipeline si in Uganda, via Damaris.

O alta stire buna : aparitia siteului si a platformei care va conecta aceste retele. Puteti intra pe www.educab.org sa vedeti despre ce este vorba si de acolo puteti accesa proiectele EduCaB. Platfroma este la inceput, insa lucruri minunate se vor realiza cu ea, lucruri ce vor conecta toate aceste locatii diferite de pe glob care au ca scop comun: capacitatea de a invata si a ridica copii dar si adulti.

Practic, despre asta este vorba in EduCaB: oameni, prieteni,  comunitati, retele….si totul pentru educatie in zonele care nu au acess la aceasta conditie de baza a dezvoltarii umane.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *