Proiecte pe care le sustin

EduCab România

10 Feb , 2015  

Ce este EduCab? EduCab este un proiect prin care se doreşte stimularea şi construcţia capacităţii educaţionale din bibliotecile din România, în special cele din zona rurală.

Pe Mihai Lupu, unul dintre iniţiatorii acestui program l-am cunoscut la recomandarea unei prietene din Cluj.  Diana care ştia despre proiectul meu cu biblioteca din Bangladesh,  mi-a spus că cunoaşte oameni interesaţi de acest domeniu şi mi l-a recomandat pe Mihai, ce avea deja experienţa echipării unor biblioteci din zona rurală a Nepalului.

De atunci suntem în contact şi încercăm să ne sprijinim şi să realizăm proiecte comune. Astfel Mihai mi-a povestit de EduCab România. Ce este această iniţiativă? Iniţiatorii îşi doresc  ca aceasta sa fie prima rețea națională inter-instituțională, inter-sectorială pentru creșterea capacității educationale și de implicare comunitară a bibliotecilor publice din România.

Prezentare

Potrivit iniţiatorilor proiectului pe termen mediu și lung aceştia îşi doresc să contribuie la consolidarea capacității bibliotecilor publice de a participa proactiv la dezvoltarea comunităților din România. Vor  realiza acest lucru prin activarea unui mecanism de colaborare și împărtășire de bune practici intre diverse companii, instituții, organizații care vor implementa inițiative în județele pe care și le asumă ca și componentă de responsabilitate și implicare socială & comunitară (individual social responsibility sau corporate social responsibility).

Pe data de 19 Februarie în Bucureşti la Impact Hub va avea loc evenimentul celor de la EduCab prin care îşi propun   să identifice persoane și implicit instituții / organizații (din diverse sectoare și domenii) care să își asume cate un județ pentru acoperirea nevoilor și implicit dezvoltarea bibliotecilor publice ca centre de resurse în comunitate. Proiectul a fost demarat și este deja în faza de implementare, la nivel pilot, în doua județe, i.e. Dâmbovița și Dolj. Se caută parteneri interesaţi şi pentru alte judeţe. Dacă există persoane interesate să îl contacteze pe Mihai la mihai.lupu@ipsos.com

Programul de Voluntariat Dolj_2013-2017Programul de Voluntariat Ipsos_2013-2017

, , , , , ,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *