Lifestyle,My movies

Escobar: Paradise Lost

11 Feb , 2015   Video

Pablo Escobar, un personaj cu care se identifică  istoria recentă a Columbiei. Droguri, corupţie în politică, trafic internaţional, asasinate, spălare de bani, sport şi fapte umanitare, cam la  asta te gândești când zici Escobar. Nu ştiu de ce dar de multe ori în timpul filmului mă gândeam la Gigi Becali.

Am văzut acum câțiva ani un documentar interesant, intitulat “Pecados de mi padre“o poveste incredibilă spusă de fiul lui Escobar, Sebastian şi de fiica acestuia Maria Isabel Santos. Documentarul se intersectează oarecum cu povestea din filmul “Escobar:Paradise Lost” pentru că vorbeşte despre evenimentele din viaţa traficantului: povestea  copilăriei extraordinare, cu un tată care i-a iubit, dar  care urma să devină inamicul numărul unu al Columbiei.  Documentarul expune  luxul  extraordinar și extravaganța familiei Escobar şi deschide seifurile familiei  pentru a împărtăși arhivele lor private și ascunse. Povestea continuă  cu două dintre cele mai proeminente  victime ale lui  EscobarMinisterului Justiției și un politician pe cale de a fi ales președinte al Columbiei, după cum se spune în documentar,  ei fiind printre sutele de victime ale traficantului din anii 80.

Filmul  îi permite lui Benicio del Toro să îşi pună în valoare talentul şi înclinaţia către rolurile cu profil hispanic. Privirea lui, felul cum pune accent pe cuvinte, felul de a vorbi, de a se îmbrăca şi de a acţiona, faptul că reuşeşte în acelaşi timp să fie aproape de familie – să fie un soţ iubitor şi un tată foarte apropiat de copii – dar şi un traficant ce comite crime şi se implică în politică, fiind iubit de oameni săraci, pentru care face acte de caritate, arată faptul că Benicio del Toro a reuşit să intre  perfect în pielea personajului. Un singur nume mi-a venit în minte în timp ce mă uitam la film: Javier Bardem. Poate el ar fi reuşit o performanţă la fel de bună ca şi del Toro.

Povestea e fascinantă şi te ţine în priză, fiind un labirint de întamplari periculoase, în care personajul principal, un canadian pe nume Nick (interpretat de tipul din Hunger Games, Josh Hutcherson) intră în  anturajul  lui Escobar, datorită unei poveşti de dragoste, ceea ce îl aruncă într-o vâltoare primejdiosă din care nu mai poate ieşi. E un film fain pe care ar trebui să îl vedeţi.

,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *