Expertiza,Proiecte pe care le sustin

Eveniment Advocacy

29 Mar , 2016  

Academia de Advocacy va organiza maine, 31 Martie, o dezbatere legata de politizarea si depolitizarea functiei publice. Organizatia isi propune prin realizarea acestui eveniment  sa identifice, in cadrul dezbaterii, solutii/argumente care pot sustine stabilitatea si continuitatea admininistratiei publice, indiferent de partidele politice ce vor guverna Romania. Dezbaterea va avea ca rezultat o sinteza a opiniilor exprimate care, alaturi de opiniile scrise colectate, va fi transmisa Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice precum , si Guvernului Romaniei.

Dezbaterea va fi concetrata in jurul a 3 intrebari:

1. Ce depolitizăm din întreaga administraţie, respectiv până la ce nivel depolitizăm atât în administraţia publică centrală, cât şi în administraţia publică locală?

2. Cât de profund depolitizăm, respectiv ce interdicţii impunem agenţilor apolitici ai administraţiei, astfel încât aceştia să nu se lase seduşi de atracţia exercitată asupra lor de mediile politice (partide, grupuri de presiune cu preocupări similare partidelor, organizaţii afiliate partidelor)?

3. Cum aşezăm raporturile dintre agenţii depolitizaţi (neutri) ai administraţiei publice, pe de-o parte şi agenţii politici ai aceleiaşi administraţii, astfel încât cei dintâi să nu se simtă vulnerabili faţă de cei din urmă?

Daca v-am trezit interesul va astept in 31 martie,intre orele 11:00 -13:00, in sala de conferinte din cadrul Eurohotel, Calea Grivitei nr 130 (vis a vis de IBIS Gara de Nord). Puteti sa va exprimati opiniile in scris si sa le transmiteti la adresa corina@advocacy.ro, pana la data de 3 aprilie 2016. Toate opiniile colectate, scrise si verbale, se vor regasi in sinteza evenimentului, vor fi anexate la aceasta si vor fi inaintate Guvernului Romaniei si Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

, ,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *