Editorial,Expertiza,Proiecte pe care le sustin

Cum si de ce a aparut acest eveniment?

25 Sep , 2017  

Cred ca acest eveniment e unic pentru Banat, din mai multe motive: are speakeri importanti, de pe tot globul, aduce technologia blockchain in prim plan, este “glocal” conecteaza localul cu globalul, se bucura de sprijinul Natiunilor Unite, are parte de investitori si consultanti din Silicon Valley, vine cu o abordare interdisciplinara a dezvoltarii si viitorului oraselor, ce tine de comunitate, de technologie si inovare, de educatie dar si de social.

Totul a inceput anul trecut, cand am fost selectat pentru programul de leadership din San Francisco. Ajuns acolo, am descoperit o alta lume, o alta lume cu care nu eram obsinuit. O lume a start-upurilor, a investitorilor, a proiectelor inovatoare, a oamenilor care vor sa schimbe lumea prin abordarea noua a businessului unde socialul conteaza foarte mult. Unii erau inovatori sociali, altii erau investitori, unii erau corporatisti in pozitii de top management, altii cercetatori, unii IT freaks altii regizori. 100 de persoane din 40 de tari timp de 4 zile jucandu-se si invatand impreuna. Dar cel mai mult mi-a placut faptul ca erau oameni de actiune, faceau lucruri si schimbau comunitati.

Intors acasa am cautat sa vad cine a mai facut acest program. M-am conectat pe facebook si linkedin cu cei cativa romani prezenti la curs, am schimbat cateva idei insa nu am reusit sa ma conectez mai mult. Asta pana cand m-am intalnit cu Ana, care fusese cu o editie inaintea mea la program. Ne-am intalnit odata, de doua ori, i-am povestit de proiectele mele, ea de ale ei, si uite-asa cu vibeul ei pozitiv si cu felul ei de a pune lucrurile, m-a convins sa facem “Connecting Doers with opportunity”, un eveniment care reflecta valorile amandurora si practic modalitatea mea de a vedea evolutia dezvoltarii interdisciplinare si viitorul oraselor.

Da, stiu, e putin complicat titlul conferintei, insa promit ca urmatorul va fi mai simplu si va avea mai mult impact. Lucram de ceva timp la eveniment, am implicat multe resurse si parteneri, carora le multumim de suport si sunt convins ca va fi un eveniment unic pentru Timisoara, pe care vrem sa-l replicam la Bucuresti, Cluj si Iasi.

Mai multe detalii despre eveniment gasiti aici.

Surprinderea mea, neplacuta, a fost faptul ca in afara de Universitatea de Vest si Banat IT, nimeni altcineva din comunitate, administratie sau business nu a venit alaturi de noi. Trist. Poate la anul lucrurile vor sta altfel. De aceea parteneriatul cu Lykke (Zurich, New York), Innovation 4.4  (San Francisco) si Natiunile Unite, organizatii puternice si inovatoare prin retelele si conexiunile lor, inseamna foarte mult pentru evenimentul din Timisoara si pentru noi ca organizatori.

Prima zi a evenimentului vom lansa conceptul de Urban Talks in Romania, oameni din diferite domenii care influenteaza viata oraselor, vor fi prezenti pe o scena si vor vorbi despre munca lor si despre proiectele lor. Practic acesta este scopul UrbanizeHub, sa creeze o comunitate de oameni care influenteaza viata oraselor. Avem invitati din Silicon Valley, New York, Singapore, Taipei, Bruxelles, Bucuresti, Berlin, Zurich. Alaturi de acesti oameni minunati vor veni lideri ai comunitatii, timisoreni care prin munca lor schimba in bine comunitatea locala. Sper ca Aula Magna sa fie cat mai plina, pentru ca participantii sa invete cat mai mult de la fiecare speaker.

La finalul Urban Talks, va avea loc o masa rotunda, cu investitori din Silicon Valley si cu specialisti in blockchain, care vor vorbi despre activitatea lor, dar si despre cum technologia ne va influenta in viitor si ce fel de metode alternative de finantare pentru tineri antreprenori exista la nivel global, altele decat fondurile guvernamentale sau europene.

Dupa Urban Talks, pe la 9 seara, vom avea un networking party la Ambasada, unde speakerii vor putea povesti mai multe alaturi de particpanti, intr-un eveniment mai informal, mai cool, cu muzica buna si intr-o locatie potrivita.

Bilete puteti cumpara de aici, cu mentiunea ca pentru cei care nu vor sa participle la hackatonul de a doua si a treia zi avem un discount de 25%.

Sambata si Duminica sunt dedicate hackatonului de inovare care va avea doua tematici : una legata de viitorul productiei, folosind technica blockchain si cea de-a doua pentru comunitate, unde se vor cauta solutii pentru administratiile locale. Sper sa se inscrie undeva la peste 100 de participanti pentru ca premiile sunt pe masura: 10.000 de dolari in moneda virtuala, posibilitatea de pitching la un eveniment international al Natiunilor Unite, plus aplicarea unor solutii gasite la hackaton de catre unele orase din Vestul Romaniei.

Bilete puteti lua de aici.

Cam asta e evenimentul si speram sa vina cat mai multa lume pentru ca mobilizarea este impresionanta. Este un eveniment pe stil informal, cool, direct care are impact pozitiv asupra participantilor. Nu este doar pentru cei din tech, ci se adreseaza tuturor oamenilor care sunt deschisi, care vor sa invete, care vor sa cunoasca, care vor sa actioneze. Este un eveniment care genereaza solutii si idei. Este un eveniment colaborativ, in care fiecare invata de la fiecare.

Asadar sper sa ne vedem pe 6-8 Octombrie, la Timisoara! Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *