Ce imi place,My Music

Florence and the Machine

1 May , 2015  

O cunoaşteţi pe roşcovana Florence? Mă gândesc că o piesă tot aţi ascultat de la ea fie chiar aşa în treacăt. Eu sunt mare fan de vreo cinci ani, insă nu am apucat să o văd live. La Guerrilla am ascutat-o prima oară cu “Kiss with a fist”. Apoi m-am îndrăgostit de vocea ei cu “You’ve  got the love”. Îmi place cu câtă uşurinţă trece de la indie rock la hip hop sau elctronic. Varianta cu Dizee Rascal am asculat-o de sute de ori cred:

La fel şi varianta electronică cu cei de la The XX :

Are o voce puternică, suavă, sensibilă şi profundă fiind vioara întâi a trupei. Probabil putea liniștit începe cariera ca şi solistă single, însă a făcut-o alături de “the Machine”. Are doar 28 de ani şi două albume lansate ambele ajungând pe primul loc în UK. Multă lume o compară cu Bjork,  Pj Harvey sau Kate Bush. Mie mi se pare că seamănă cu London Grammar, sau mai bine zis London Grammar seamănă cu ea, deoarece ei au apărut după 2010, în timp ce Florence e activă de prin 2006. Al treilea album e pe ţeavă şi îl va lansa anul acesta, în iunie. A scos deja nişte videoclipuri pentru câteva piese de pe “How Big, How Blue, How Beautiful”. Mie mi-a plăcut “What kind of man”, foarte “deep” şi foarte fain videoclip. Accentul ei englezesc e foarte sexy:

Vara asta are concerte prin Europa, fiind invitată şi la Sziget ,Budapesta  undeva după 10 August,sau IN Music la Zagreb în Croaţia, prin 20 şi ceva iunie. Tot la sfârșitul lui iunie cântă şi la Werchter în Belgia. Cel mai ieftin bilet rămâne ăla de la Zagreb, dacă vă bate gândul să mergeţi să o vedeţi.  Până atunci însă dacă aveţi chef de muzica bună puteţi să îi ascultaţi concertul din 2012 de la Royal Albert Hall:

, , , , , , , ,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *