Ce imi place,Jurnal de calatorie,Lifestyle

Buna dimineata Kathmandu

10 Feb , 2016  

Prima dimineata in Kathmandu, prima dimineata intr-o alta lume. E fascinant sa vezi cum se trezeste orasul. Nu am prea putut dormi asa ca la prima ora am iesit pe terasa cu caietul pentru a scrie aceste randuri. De aici de sus, vad cum orasul prinde viata, cum micile magazine se deschid, cum localnicii isi incep ziua printr-o rugaciune la micile temple hinduse, cu sunet de clopot (asa il trezesc ei pe Dumnezeu). Arhitectura cladirilor e inedita si iti permite sa vezi ce fac vecinii de peste drum sau de langa cladirile alaturate. Nu au acoperis. Acoperisurile sunt un fel de terase care sunt locuite.Peste tot sunt stegulete de diferite culori (rosu, alb, verde, galben, albastru) simbolizand cerul, soarele, sange, cenusa, stegulete pe care apar scrise mantre\rugaciuni.

Ieri, cand am aterizat pe aeroport, am simtit un miros specific, o combinatie de praf, miros de maimuta, murdarie, cenusa arsa, miros care pentru unii poate fi respingator si probabil multora li se pare neplacut. Dupa doar o zi m-am obisnuit cu el.

Ma uit de pe terasa hotelului si vad cum motoarele se inghesuie pe stradutele de pamant, cum localnicii au inceput sa trebaluiasca, cum biciclistii se grabesc probabil la lucru. Din departare se aud claxoanele micilor masini si harmalaia de pe strazile principale.

Orasul e scufundat intr-o ceata amestecata cu smog, care odata cu aparitia soarelui se ridica.

Buna dimineata Kathmandu!

, , ,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *