Editorial,Expertiza

Kitsch romanesc pe bani europeni

9 May , 2016  

Aceasta poza a aparut pe data de 6 Mai, pe pagina de facebook a Ministerului Fondurilor Europene, cu scopul de a promova un concert de ziua Europei, concert care a avut loc Duminica 8 Mai in Centrul Vechi din Bucuresti. La finalul postarii apare “Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 2014-2020.”

Cum e posibil ca Romania, tara care e pe ultimul loc la absorbtie, tara care a fost nevoită să plătească 420 milioane euro reprezentând corecții financiare pe POSDRU, tara care nu a reusit sa faca mai mult de cateva sute de km de autostrada in 7 ani de zile, sa organizeze un concert cu Antonia din programul de Asistenta Technica? Bani europeni pentru Antonia, Nicoleta Nuca si Alb si Negru!!! Cum e posibil ca un asemenea eveniment chicios sa fie sustinut de Ministerul Fondurilor Europene? Care e diferenta intre evenimentul acesta, gala Bute sau evenimentul creat de Ridzi la mare, atunci cand toata lumea a sarit in sus ca se fraudeaza banii europeni?

România va pierde între cinci și șapte miliarde de euro din fondurile europene a spus Ciolos la finalul anului trecut. Tot pe atunci am dat un interviu pentru ziare.com in care spuneam ca e strigator la cer sa primesti bani de la UE si sa nu-i poti folosi din cauza managementului slab sau coruptiei din administratie.

Ca sa nu mai vorbesc de nepotismelesi cumetriile de la MDRAP, Minister ce coordoneaza fondurile pe dezvoltare regionala. Colegii de la PressOne au descoperit in articolul “Ministerul dezvoltarii conjugale” cel puțin 12 cupluri – soț și soție, iar aproape 30 de angajați ai MDRAP au rude ce lucrează/ au lucrat în acest minister sau în alte ministere.

Peste 200 de proiecte au fost trimise la Bruxelles în decembrie 2014 de către Guvernul Ponta. Nici unul dintre acestea  nu a fost inclus în Planul Junker de investitii pentru ca erau fie proiecte publice guvernamentale (care nu se califică pentru finanțare), fie proiecte public/privat, promovate de companii de stat, care au fost făcute prost sau care aveau probleme cu finanțarea, conform colegilor de la cursdeguvernare.

Dar noi facem concert cu Antonia pe programul de Asistenta Technica….

Programul de Asistenta Technica are un obiectiv clar: acela de a asigura sprijinul necesar procesului de coordonare şi de a contribui la implementarea şi absorbţia eficace, eficientă şi transparentă a instrumentelor structurale în România.  Cum drac va contribui un concert al Antoniei la acest obiectiv?

,2 Responses

  1. Două precizări. Eu m-am uitat pe obiectivele specifice din ghid ale Asistenței Tehnice, au și latura de informare și conștientizare, dar tot nu poți motiva un concert astfel. Apoi, cazul Ridzi este altceva în decizia Înaltei Curți, respectiv faptul că a beneficiat ca imagine om politic de pe urma concertului (ceea ce o altă tâmpenie din punctul meu de vedere, pentru că asta înseamnă că ar trebui arestați toți politicienii care sunt prezenți la evenimente publice)

  2. gratianmihailescu says:

    La Ridzi problema a fost de achizitii publice si de faptul ca doua firme de apartament au livrat niste chestii ieftine la niste preturi mari. Dar daca ar sapa cineva si aici, cine stie peste ce ar da?!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *