Lifestyle

La Vama Veche

31 Aug , 2015   Gallery

Am fost prima oara la Vama Veche. La 36 de ani. Tot spuneam ca trebuie sa ajung odata si odata…si am ajuns…datorita prietenilor mei. Am condus aproape 800 de km prin Romania pentru 6 zile la Vama. A fost o decizie spontana, care s-a luat cu vreo 3 zile inainte de plecare. Si am plecat…4 prieteni vechi, unii casatoriti, unii cu copii, unii trecuti de 40, unii pentru prima oara la Vama.

De atatea ori am ascultat Vama Veche… In facultate nu era nici un chef fara vreuna din piesele lui Chirila. Chiar si acum piesele alea mai prind desi au trecut atatia ani. Hotel Cismigiu, Vama Veche, VST, Nu am chef azi sunt piese pe care cei din generatia mea au crescut, s-au iubit, s-au casatorit…Tin minte si acum un revelion in care faceam pe filosoful si ii stresam pe prieteni provocandu-i la discutii pe tema lansata de Chirila in piesa “Calul din Marlboro” “Fericirea este ceva care nu se atinge niciodata, dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata”….in fine…toata lumea a fugit  de mine :))

Si uite asa aproape 15-20 de ani mai tarziu 4 prieteni vechi ajung in Vama. Ideea era sa mergem 3 zile la Vama, pentru ca weekendul sa il petrecem la Mamaia. Odata ajunsi in Vama si odata ce ne-am pus la bere/vin, si un prim contact cu lumea si atmosfera de acolo am hotarat cu totii se ramanem pana Duminica in Vama si sa lasam cluburile luxoase din Mamaia pe Stuful din Vama. Lumea era relaxata, atmosfera pozitiva…la ce sa mai plecam?

Au urmat zile cu vin si bere, cu petreceri la Stuf pana dimineata, cu concerte, cu intalniri de amici din facultate si povesti comune, cu mancarea buna de la Soni, cu Dan Alexe (pe care l-am intalnit prima oara si caruia i-am transmis respectul meu); am ras mult, a fost frig si ploaie, dar ne-am simtit bine. Ultima oara cand am stat mai mult de 3 zile la mare aveam putin peste 20 de ani. Acum la 36, am revenit la Vama datorita prietenilor…si mi-a placut. Vama e faina, cred ca e singurul loc mai decent de pe litoralul romanesc…si e Rock! Am citit multe despre faptul ca in Vama nu mai e ca inainte….Eu nu stiu cum era inainte…dar mie imi place acum, asa cu cativa cocalari pe care i-am vazut, cu unele inoxuri si termopane si poate cu preturi putin ridicate fata de servicii. In general atmosfera e faina si recomand oamenilor sa mearga. Aerul de libertate, de nonconformism, se simte in Vama si este intretinut de muzica buna si oamenii faini. Vorba Capitanului: “In Vama e impregnata o atmosfera pe care o percep cei cu frecventa”

, ,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *