Ce imi place,Discursuri TED,Lifestyle

Lecții de la cel mai lung studiu despre fericire

24 Dec , 2015  

Am vazut TEDex-ul asta la o prietena pe wall. Mi-a placut si l-am pus pe blog. De ce avem nevoie pentru o viata faina? De bani, de faima? Toata lumea raspunde asa. Psihiatrul Robert Waldinger are alta viziune si asta dupa un studiu de aproape 100 de ani. Este vorba despre un studiu care a durat 75 de ani, Harvard Study of Adult Development, in care 724 de barbati au fost urmariti de-a lungul vietii, an de an, primind intrebari legate de munca lor, de sanatate, de familie etc. Studiul a inceput in 1938 iar dintre cei 724 de barbati alesi, (unii din familii bune, altii din suburbiile Bostonului) in viata mai sunt 60 de oameni, care continua sa participe la studiu.

In acest discurs TED, el împărtășește trei lecții importante învățate din acest studiu, precum și unele practici cu privire la modul de a construi o viata implinita, lunga si fericita. El spune ca “The clearest message that we get from this 75-year study is this: Good relationships keep us happier and healthier. Period.“…..”Social connections are really good for us….It turns out that people who are more socially connected to family, to friends, to community, are happier, they’re physically healthier, and they live longer than people who are less well connected.” 

Celelalte doua lectii va las sa le descoperiti voi in discurs. Mai vreau insa sa va spun o chestie care apare la final si in care cred si eu: The good life is built with good relationships.Enjoy!

,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *