Editorial

O iei razna atunci când…..

8 May , 2015  

Ai toate motivele să o iei razna la fel ca Michael Douglas în Falling Down. O iei razna atunci….

Când vezi cum se taie pădurile şi nimeni nu face nimic. În România se fură 4,5 milioane de metri cub de lemn pe an. O dată și jumătate cât Piramida lui Keops.

Când vezi studenţii ca ocupă universităţile şi au aceleaşi veşnice revedicări. PIB-ul pentru educaţie să crească la 6%, iar Ministru apare şi spune că va face reformă. Acelaşi spectacol amar din ultimii 20 de ani se repetă la infinit fără nici un progress.

Când vezi că degeaba îşi bate gura societatea civilă cu reforma în politică, deputaţii au ales: primarii vor fi aleşi într-un singur tur, iar preşedinţii de CJ nu vor mai fi aleşi direct de cetăţeni ci de consilierii judeţeni.Ce mhă vrei democraţie şi control direct al politicianului local…..fugi dom’le şi plimbă ursu, ce suntem noi? Islanda?

Când parlamentarii au votat că aleșii locali pot face parte și din Consiliile de administraţie ale companiilor de utilităţi publice, lucru interzis de legea 161/2003.

Când Comisia Europeană blochează fondurile europene.

Când o vezi pe Elena Udrea că iasă din pușcărie şi zice că va continua în politică deoarece sunt foarte multe lucruri de schimbat, lucruri de îndreptat.

Când un comunist get-beget e pus la conducerea ICR-ului şi mai vine şi cu declaraţii de tot rahatul.

Când vezi că deputații scot în afara legii aplicația UBER. Chestia asta spune multe despre nivelul inovator de gândire al celor care fac legi şi despre cât de deschisă e societatea la nou.

Când un tip de la un ONG o ia în freză de la polițiști pe motiv că este un “cetăţean suspect cu barbă” şi că îi învaţă pe romi să facă plângeri împotriva lor

Atunci când o pictură urbană este cenzurată (cel mai probabil va dispărea) de biserica de lângă pe motiv ca d-nei Grațiela Bârlă nu îi place sa îl vadă pe Diavol în fiecare zi și să iî spună “bună dimineața” când merge la birou.

Şi cireașa de pe tort e Teodorovici cu bonul fiscal pentru bacșișul de la pizza. Nu pot să cred că a scos-o Teodorovici pe gură; părea normal cât  a fost ministrul fondurilor europene.

Le-am acumulat într-o săptămână şi ceva pe toate astea şi atunci vine din nou momentul în care te gândești că vrei să pleci din ţară, că iți bagi picioarele în ea de Românie, că nu mai reziști, că nu are sens, că e totul în zadar. De obicei gândul ăsta te apucă într-o zi de luni, pe mine m-a apucat Vineri; cu gândul ăsta m-am trezit azi-dimineață, pe la 6. Noroc că vine weekendul şi asta e partea plăcută din România. Luni o luăm de la capăt.

, , , , , , , , ,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *