Nu va inchipuiti ce putere mobilizatoare si cata bucurie poate aduce o  minge. Cand am plecat spre Nepal si Bangladesh, am avut inspiratia ca pe langa carti si laptopuri, sa luam 6 mingi de fotbal cu noi. Stiam ca sunt buni la criket, dar habar nu aveam ca sunt mari microbisti. In Kathmandu am intalnit un localnic care mi-a spus de Hagi, in Chitwan, ghidul mi-a spus ca aduc a Sergio Ramos, iar toti copiii din Dandagaon sunt fani Messi, C. Ronaldo sau Neymar.

Cand am dus cartile in Dandagaon, dupa ce am trecut raul, am facut o pauza. Acolo, plin de copii care s-au strans in jurul nostru si erau curiosi sa vada de ce am ajuns acolo, in zona rurala a Nepalului. Aveau intre 12-13 ani si erau frumosi foc. Murdari, desculti sau cu flip-flopsi, galagiosi, plini de viata si energie si frumosi foc. Printre ei o fatuca, ce vorbea engleza fluent, curioasa, infipta si inteligenta, ce  punea fel si fel de intrebari.

La un moment dat am inteles din gesturile ei si mimica fetei ca-i tot impingea pe baieti sa ma intrebe despre mingea pe care au vazut-o intr-unul din bagaje. Dar baietilor le era rusine si se tot fastaceau. Am luat mingea si le-am spus. “E ok, am inteles! Va doriti mingea asta! Aveti cu ce sa o umflati?” Nu va inchipuiti ce bucurie le-am facut.Mi-au aratat mingea veche, sparta si gaurita, pe care inca o mai foloseau. Mi-am amintit atunci de ce insemna pentru mine o minge, cand eram copil si cata bucurie poate aduce o simpla minge, un obiect banal pentru majoritatea dintre noi. Am inceput sa ma joc cu ei. Fugeau peste tot si loveau mingea haotic, cu ce apucau, picior, mana, cap. Unul era Pele, altul Neymar, altul C. Ronaldo. Te bucuri impreuna cu ei cand ii vezi asa fericiti, iti transmit energia lor si bucuria lor te incarca pozitiv si pe tine. Si toate astea cu o simpla minge. La anul o sa le ducem mai multe mingi si poate dezvoltam si un program sportiv in cadrul EduCab!

, ,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *