Editorial

Pirați pentru democrație

26 Feb , 2015  

Ieri a fost „revoluție” pe newsfeedul meu de facebook. Mulţi prieteni de-ai mei implicați direct sau indirect în reformarea sistemului politic shareuiau la greu filmuletul asta sau știrile legate de reușita Partidului Pirat.
Nu auzisem de ei aşa ca am intrat pe pagina lor de facebook. M-a întâmpinat mesajul:

„NEWS ALERT! Mai breaking de atat nu se poate: am rupt legea! Curtea Constituțională a admis contestația Partidului Pirat România impotriva Legii Partidelor Politice!!! Art. 19 alin 3 a fost declarat neconstituțional. Nu mai este nevoie de 25000 de semnături din 18 județe. Parlamentul are 45 de zile sa modifice legea sau se va aplica fără acel articol iar Tribunalul București va solutiona cererea de înregistrare a Partidului Pirat fără să mai pretindă existenţa listelor de semnături.”

Uite ce s-a întâmplat  ieri la CCR. “Ţara noastră este o fată frumoasă într-o pădure adormită”….aşa şi-a început discursul reprezentantul Partidului Piraţilor din România, Claudiu Mărginean.

Omul, de loc din Cluj, a vrut să-şi facă partid. Şi nu a reuşit şi vorbeşte despre asta . Apoi vorbeşte despre “reţelele de meseriași” de colectare de date personale ….ei au încercat să strangă cele 25.000 de semnături….cand au văzut cum se strâng  au renunţat. Aceste date personale se strâng din diverse baze de date de la Selgros de exemplu, semnăturile fiind copiate grosolan apoi in laborator (moment în care unul dintre judecatorii CCR spune că în anii 90 se luau din cimitir astfel de date). Da…aşa funcţiona totul pana acum, toată lumea ştia dar nimeni nu făcea nimic.

O identitate costă între un euro și 4 euro. Partidele politice din prezent sunt beneficiarii unor astfel de date. Legea în sine obligă lumea să comită astfel de fraude, pentru ca targetul de 25.000 de semnături e greu de strâns. Apoi vorbește despre dreptul la asociere și despre faptul că acest drept este vechi de peste 150 de ani.

Susțin public de ceva ani această schimbare prin articolele pe care le-am publicat. Susțin Politica fara Bariere și am scris despre ei. Acum văd ca a ieșit chestia asta şi a venit surprinzător, dintr-o parte în care nu mă așteptam: Trăiască Partidul Pirat! Bravo măi băieți!

, , , , , , ,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *