Afaceri Europene

Platforme inovative pentru dezvoltarea orașelor

31 Mar , 2015  

O iniţiativă a Comisiei Europene în cadrul Agendei Digitale pentru Europa. În cadrul CeBIT 2015, 25 de orașe din Belgia, Danemarca, Finlanda, Italia, Portugalia și Spania și 6 orase din Brazilia au prezentat Open & Agile Smart Cities Task Force (OASC), o inițiativă care ajuta consiliile locale și start-up-urile pentru a îmbunătății serviciile  smart city, permițând orașelor să partajele informațiile pe care le dețin (aceste sisteme pot fi folosite de mai multe orașe).

FIWARE, o platforma cloud, open source dezvoltată de UE, care poate fi folosit pentru a dezvolta o gamă largă de aplicații, va păstra toate informațiile și va oferi, de asemenea, start-up-urilor și dezvoltatorilor de aplicații în aceste orașe acces la o piață globală pentru smart city servicii. Până în prezent s-au făcut multe multe aplicații folosinf FIWARE, de la avertismente de cutremure până la aplicații e-health sau pentru pentru prevenirea risipei de alimente și aplicații tip Taxi Smartapp.

Orașele semnatare din UE sunt: Bruxelles, Ghent, Anvers (BE), Copenhaga, Aarhus, Aalborg (DK), Helsinki, Tampere, Espoo, Vantaa, Oulu, Turku (FI), Milano, Palermo, Lecce (IT), Lisabona , Porto, Penala, Fundão, Palmela, Águeda (PT), Valencia, Santander, Málaga, Sevilla (ES).

Orașele semnatare din Brazilia: Olinda (Recife), Anapolis (Goiás), Porto Alegre (Rio Grande do Sul), Vitória (Espírito Santo), Colinas de Tocantins (Tocantins) și Taquaritinga (São Paulo).

Mai multe despre acest subiect pe pagina Comisiei Europene.

, , , ,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *