Jurnal de calatorie,Lifestyle

Prin Pokhara

11 Feb , 2016   Gallery

Am ajuns in Pokhara dupa vreo 5 ore de mers. Aici distanta se masoara in timp si nu in kilometri. Stilul de condus e total diferit fata de ce se intampla in Vest si poate fi destul de obositor pentru cineva care e sensibil la zgaltaieli si gropi. Eu scriu aceste randuri in timp ce mergem cu masina, iar seara cand le transcriu pe tableta imi este greu sa descifrez ceea ce am scris in timpul zilei, in agenda. Soferii de aici nu incetinesc la gropi si claxoneaza non-stop, mai mult pentru preventie. Cu tot bahaosul asta nu sunt recalcitranti in trafic si nu se cearta. Sunt calmi si nu zbiara unii la altii, chiar daca pe drum am prins unele blocaje.

Seara am cinat la Busy Bee, un fel de club, unde era muzica live, un cover band bunicel. Un loc plin de tineri localnici, ce fumau sisa si isi faceau selfieuri non stop si o gramada de turisti. Un loc diferit fata de Nepalul traditional din zona rurala.

Discutia de la cina a fost interesanta, pentru ca am vorbit despre dezvoltare, despre evolutia Nepalului ca model de dezvoltare sustenabila. Apoi Gopi, ne-a povestit pe scurt povestea vietii lui, una impresionanta, a unui copil care a p!ecat de acasa, din zona rurala, la 8 ani. In timpul cinei am facut o gafa de proportii, dar la urma am ras cu totii. Dupa ce Gopi mi-a spus mai devreme ca in Nepal poti face puscarie 20 de ani daca omori o vaca si ca acest animal este sacru si reprezinta o divinitate in cultura hindusa, l-am rugat sa incerce beefsteakul pe care l-am comandat. Momentul stanjenitor pentru mine a trecut repede dupa ce am presarat cateva glume impreuna cu prietenii de la masa.

Revenind la cel de-al doilea oras din Nepal, Pokhara este alt gen decat Kathmandu, e un oras ce are un lac splendid de pe care vezi varfurile importante ale Himalayei. E un oras mai rasfirat, cu strazi mai late, cu mici magazine sau puburi de o parte si alta a drumului principal, un oras turistic.

Dimineata ne dam cu parapanta. O sa fie ceva!

, ,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *