Lifestyle,Proiecte pe care le sustin

Lumina pentru Romania

21 Jan , 2015   Video

Am mai multe proiecte pe care le susțin și în care am fost direct implicat. O sa povestesc despre ultimul dintre acestea. Este vorba despre proiectul celor de la “FreeMiorita” “Lumina pentru România”. Iulian, inițiatorul proiectului își propune ca împreună cu voluntari din toată România să aducă lumina în casele celor care nu au curent electric, fie că este vorba de copii care învață în școli la lumina soarelui sau a lămpilor cu motorină sau de oameni care trebuie să meargă mulți kilometri pentru a își încărca telefonul mobil.
Pe Iulian l-am cunoscut la o bere, după ce ne-am intalnit pentru a povesti despre aventura lor cu Dacia prin Mongolia. Iulian e unul dintre „Daciotii pana-n Mongolia”. De ceva timp suntem prieteni pe facebook și i-am urmărit parcursul din cadrul acestui proiect „Lumina pentru România”. Timp de 6 luni Iulian a mers cu bicicleta prin ţară pentru a identifica locațiile care au nevoie de ajutor. Mii de oameni din întreaga Românie trăiesc ca acum 100 de ani, singura lor sursa de lumină fiind o lampă cu motorină sau o lumânare. Soluția propusă sunt panourile fotovoltaice deoarece au avantaje legate de cost și timp de implementare faţă de varianta clasică.
Pentru mai multe detalii despre „Lumina pentru România” și cum puteți ajuta sau cum va puteți implica mă puteţi contacta pe mine sau Iulian.
De asemenea puteți sa îl urmăriți pe Iulian cum povestește despre proiect ca invitat a lui Cătălin Ștefănescu in emisiunea „Garantat 100%”.

 

, , ,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *