Afaceri Europene,Expertiza

Proiecte

21 Jan , 2015  

Doua dintre proiectele de suflet în care am fost implicat si cu care am pierdut mult timp și multă energie sunt legate de fondurile europene, de administrația publică, de cooperarea și colaborarea anumitor “stakeholderi” locali și regionali.
Primul proiect a fost propus orașului Timișoara în 2012. Din păcate acesta nu s-a realizat din diverse motive care mie îmi scapă. Era vorba despre înființarea unei structuri juridice, susținută la început de către universitate și primărie cu scopul de a stimula procesul de dezvoltare locala si regionala, prin desfășurarea diferitelor proiecte in diferite sectoare care aveau un impact direct asupra comunității. Organizația trebuia sa funcționeze ca și un catalizator al societății timișorene, încercând să unească interesele sectorului privat, cu societatea civilă și administrația publică locală si regională. Pentru mai multe detalii despre acest proiect, urmăriți acest articol în română sau în engleză.
Cel de-al doilea proiect este asemănător cu primul și a fost propus administrației din Vestul României în anul 2008. Este vorba despre birou de reprezentare regionala la Bruxelles, despre cum ar trebui sa facă România lobby regional în capitala Europei. Mai multe despre acest proiect găsiți pe blogul meu.
Ultimul proiect e pe cale sa se realizeze, pentru o alta parte a tarii și anume pentru Sud – Estul României, după ani buni în care am întreprins acțiuni de advocacy în acest sens. Ambele proiecte sunt concepute ca un fel de Network Hub de inovare și proiectare care la rândul lor pot da naștere multor proiecte pe diferite domenii de dezvoltare.

, , , , , , , , ,2 Responses

  1. […] ne întâlnim în ţară și să vorbim mai multe despre acel subiect. Era vorba despre unul din proiectele mele pentru administrație. Cu timpul am avut o relație faină cu el și cu Academia de Advocacy, […]

  2. […] ne întâlnim în ţară și să vorbim mai multe despre acel subiect. Era vorba despre unul din proiectele mele pentru administrație. Cu timpul, am avut o relație faină cu el și cu Academia de Advocacy, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *