Lifestyle,My movies

Recomandare : Paolo Sorrentino

22 Nov , 2015  

“Youth”  e ultimul film bun pe care l-am vazut. Mi-a placut si l-am recomandat la prieteni. Filmul e in regia lui Paolo Sorrentino, tipul care a realizat si “La Grande Belezza” un alt film pe care vi-l recomand daca nu l-ati vazut. “La Grande Belezza” a luat Oscar, Globul de Aur si a castigat diverse premii la alte 50 de festivaluri din lume, fiind nominalizat de 69 de ori. My favorite quote: “To this question, as kids, my friends always gave the same answer: “Pussy”. Whereas I answered “The smell of old people’s houses”. The question was “What do you really like the most in life?” Iar celalalt mesaj, e in italiana, dar ma gandesc ca il dibuiti:

la-grande-bellezza

“Youth” se inscrie in aceeasi linie ca si “La Grande Bellezza”, o drama despre batranete, despre nerealizari sau frustrari , despre iubire, despre faima si notorietate, despre relatii umane complexe. Daca in “La Grande Belezza” personajul principal era un scriitor faimos ajuns la apusul carierei, aici, in “Youth”, e vorba despre un dirijor care s-a retras intr-un  loc de recuperare si liniste pentru oameni celebrii. Personajele principale din cele doua filme sunt oameni dedicati si pasionati muncii lor, oameni care s-au consacrat in domeniile lor. De altfel scriitorul din “La Grande Belezza” recunoaste ca “I was destined for sensibility. I was destined to become a writer. I was destined to become Jep Gambardella.”, in timp ce dirijorul din “Youth” spune spre finalul filmului “ You were right, Music is all I understand”

Cele mai bizare si misto chestii sunt reprezentările fictive de caractere reale, inclusiv meditațiile suprarealiste ale lui Diego Maradona, Hitler sau budistul ce leviteaza. Desi actiunea “Youth” se petrece intr-un singur loc, undeva in muntii Elvetiei, Sorrentino “aduce toata lumea” acolo. Cadrele sunt mai bune decat in “La Grande Belleza”, mai artistice, parca sunt niste tablouri. Harvey Keitel joaca foarte bine, mi-a placut personajul sau incarcat de tragedie. Michael Caine  joaca la fel de bine, insa interpreteaza un personaj care reuseste sa se redescopere si care se accepta in final. E interesanta aparitia personajului interpretat de Jane Fonda. Scena cu Madalina Ghenea e superba, datorita frumusetii acesteia, dar si datorita celor doi Caine si Keitel. Defapt Madalina Ghenea cred ca va intra in lumea mare a filmului cu acest rol mic. Apare in acest sanatoriu pentru oameni bogati si celebrii, interpretand-o pe Miss Universe si are o replica extrem de inteligenta in film, desi l-a inceput ceilalti o incadrau in stereotipul de femeie “Miss”.

Eu zic ca o sa va placa ambele. Enjoy!

, , , ,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *