My movies

Remember

13 Mar , 2016  

Remember e ultimul film al regizorului Atom Egoyan, nascut in Egipt din parinti armeni. Atom a avut doua nominalizari la Oscar pentru The Sweet Hereafter si a castigat peste 50 de premii internationale cu cele cateva filme realizate pana acum. Chloe a fost un film regizat de el, pe care l-am vazut si mi s-a parut interesant. Remember, pe care l-am vazut in urma cu cateva saptamani, mi-a placut, desi  nu a fost pe placul criticilor din The Guardian si Variety. Pe Metacritic parerile sunt impartite.

Mi-a placut povestea si mi-a placut de Christopher Plummer, care mi s-a parut magistral. Probabil ar fi meritat o nominalizare pentru rolul lui Zev, un batran bolnav de amnezia, care face un road-trip prin State, pentru a razbuna trecutul sau. Filmul mi-a amintit de Memento  cu Guy Pearce, insa aici povestea e mai puternica, chiar daca suspansul si momentele surpriza erau mai prezente in Memento.

Tragedia celui de-al doilea razboi mondial si intamplarile din lagarele de concetrare  sunt imposibil de sters  din memoria urmasilor  sau  a celor care mai sunt in viata. Desi, filmul se intampla in zilele noastre, are forta sa transmita “drama” si “tragicul” razboiului. Sunt fapte care  urmaresc o viata intreaga si pe care nimeni nu le uita. S-au facut multe filme despre Auschwitz, despre razboi, (din cele preferate Lista lui Schindler, Pianistul, La vita e bella)  insa Remember reuseste sa transmita suferinta de atunci, peste zeci de ani si sa o aduca in prezent. E un film despre emotii, despre razbunare, despre adevaruri, este un film despre o calatorie initiatica, in care personajul principal se redescopera. Vi-l recomand:Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *