Editorial

Romania…pe scurt

22 Oct , 2015  

Nu incerc sa arat cu degetul, nici sa trag concluzii, nici sa gasesc vinovatii. Vreau doar sa enumar niste fapte care s-au intamplat in ultima saptamana in Romania.

1. Congresul PSD. Un singur candidat la Presedintia partidului, deci un castigator incontestabil. La congres, apare liderul TSD care are un discurs rebel, aratand cu degetul spre conducerea partidului, acuzand lipsa de democratie si de deschidere a liderilor PSD. Cu doi ani in urma liderul TSD a castigat alegerile fiind singurul candidat.

2. Am urmarit congresul iar cel mai decent discurs mi s-a parut ca l-a avut Ion Iliescu care a acuzat social-democratii de lipsa de implicare in problemele societatii si de lipsa lor de a atrage intelectuali. La cateva zile dupa eveniment, Ion Iliescu este acuzat de crime impotriva umanitatii, datorita Mineriadei….dupa 25 de ani.

3. Un politist, care insotea o coloana oficiala, moare dupa ce cade cu motocicleta intr-o groapa de cativa metri in Bucuresti. Unele surse media spun ca politistul insotea o coloana oficiala a vicepremierului Oprea, care se deplasa de la un restaurant din Cotroceni catre sediul Ministerului de Interne.

4. Poze cu consilierul prezidential Mihalache dormind in timpul unei misiuni diplomatice apar in toata media din Romania.

5. O tanara jurnalista de la DIGI, il intreaba pe Marian Munteanu daca a fost in Pta Universitatii, ceea ce creeaza rumoare in randul multora, iar tanara este scoasa din grila de programe a Digi, in urma gafei. Apar deontologii, marii jurnalisti, liderii de opinie care-si exercita nemultumirea si “o distrug” practic pe tanara jurnalista. Dar oare mentorii acestei tinere jurnaliste, nu au fost chiar profesorii ei de la scoala de jurnalism, care acum tipa in toata media despre “nivelul scazut al jurnalismului din Romania”? Nu ei au creat generatii intregi de jurnalisti? Si o alta chestie: De ce ar trebui sa stie cineva nascut in 1990 cine e Marian Munteanu? Adica intrebarea jurnalistei, putea primi un raspuns complet, care sa “lumineze” si pe tinerii de azi.

6. O tipa care a lucrat la Bamboo a fost angajata in Parlamentul Romaniei ca si consiliera unui deputat. Tipa a postat pe facebook legitimatia de acces in Parlament cu mesajul : “Gata cu discuţiile în trafic!” Chestia a devenit virala. Deputatul a recunoscut ca domnisoara a venit pe “recomandare”, iar cand a fost luat la intrebari daca aspectul ei fizic a avut o contribuţie la angajarea ei, deputatul a negat, dar a spus că i s-a părut „plăcută”. „Nu are nicio legătură aspectul fizic. E o întâmplare. (…) Era drăguţă, nu v-a plăcut? Bănuiesc că v-a plăcut. Mie mi-a fost plăcută, nu m-am gândit la altceva în afară de a o angaja şi atât”

7. Declaratia Secretarului de Stat in Ministerul Educatiei: “ar trebui introduse în şcoli cursuri în care fetele “să înveţe să meargă frumos, să ştie să fie gazde bune şi cum se serveşte ceaiul”. Pentru ca apoi sa explice mai bine: “Imi cer scuze daca nu m-am facut inteles, dar cred ca un baiat, cand are de brat o fata, cel putin, asa e la mine, in zona Moldovei, nu cred ca il intereseaza daca fata stie educatie rutiera, ci daca stie sa mearga frumos, ca o doamna. Intr-un cuvant, pieptul in fata, dosul in spate si sa lesine baietii”.

Cam astea sunt intamplarile ultimei saptamani in Romania. Pai cum drac sa nu faci filme care sa castige la Cannes sau la Berlin?

, , ,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *