Jurnal de calatorie

Primele zile in San Francisco

15 Dec , 2016   Gallery

Am ajuns cu bine in San Francisco. Dupa 10 ani de la prima descalecare in State, la New York,  am ajuns cu bine pe coasta de Vest, de data asta. Obosit dar cu bine. Stau la 5 minute de ocean, intr-una din casele acelea micute, colorate si super scumpe. E prima oara cand folosesc AIRBNB si am avut emotii, insa locul e curat si misto. Pana am ajuns aici, am ratacit putin prin oras. Un tip cu barba alba m-a intrebat: esti cam pierdut, unde vrei sa ajungi. I-am zis adresa si a zis ca ma duce el cu masina. Il cheama Johny are 63 de ani si e pensionar, insa el se considera artist: canta ceva gen Buena Vista Social Club, poate si din cauza ca e  cubanez la origini. M-a invitat la un concert de-a lui prin zona si sper sa ajung.  Am vorbit cu el de toate de la politica pana la muzica, apoi mi-a povestit putin despre el si despre familia lui.  La un moment dat mi-am amintit ca aici, in State, prizele sunt altcumva. A intors masina si m-a dus la un magazin unde am gasit adaptor, apoi m-a condus catre casa. De treaba Johny si cred ca o sa ma mai intalnesc cu el. Mi-a lasat cartea de vizita si probabil o sa-l scot la o bere, sa mai povestim.

Ben, tipu la care stau e din Australia. A venit de cativa ani aici, insa nu vrea sa imbatraneasca in San Francisco. Ben e tipul care a facut cateva pagini ale siteului Apple, iar acum se ocupa cu platforme  pentru firmele din industriile grele. Am povestit cu el multe de la inovare, investitii si antreprenoriat, pana la politica, istorie si dezvoltare. Mi-a dat multe insighturi din Silicon Valley si mi-a spus ca e interesant cat de rapid creste un start-up acolo, chiar daca nu e neaparat sustenabil si sunt sanse ca la un moment dat sa cada. I-am spus ca asta e diferenta intre Europa si State: antreprenori multi care cresc repede, chiar daca de multe ori nesustenabil vs lipsa de antreprenoriat din Europa si susteinabilitatea mai ridicata.

Ben are grija de Airbnb-ul sau si are competitie deschisa cu prieteni de-ai lui din alte state: cine are cel mai misto Airbnb?…cam fain, nu? 🙂

Cat despre oras, am incercat sa-l descopar pe jos, la pas. E cam greu pentru ca e imens. Oricine foloseste masina aici, mai putin transportul in comun. Am mers cateva ore pe jos am descoperit Golden Gate Park care e fantastic, am ajuns la Palace Of Fine Arts acolo unde este Innovation Hangar, (locul unde are loc programul de global leadership), apoi am admirat peisajul golfului, cu inchisoarea Alcatraz si podul Golden Gate. Indreptandu-ma spre pod am trecut prin Cimitirul National locul de odihna a 30.000 de eroi americani care au luptat in diferite razboaie.  Impresionanta toata partea de Est a orasului.

In rest, scump, chiar si pentru cei care stau aici si au un salariu de 100 si ceva de mii pe an. Dar asta stie toata lumea cred. Sunt curios de programul ce urmeaza si despre oamenii pe care o sa-i intalnesc acolo. #safiebine

,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *