Dezvoltare/Relatii Internationale,Expertiza

Solutii pentru Romania

25 Jan , 2016  

La finalul anului trecut am participat la forumul organizat de Fundatia CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani), organizatie al carui membru sunt de anul trecut, avand onoarea de a fii coleg cu experți din întreaga lume selectați pe baza rezultatelor remarcabile din cariera lor academică și profesională.

La evenimentul din Decembrie, am vorbit despre importanta lobbyului regional la Bruxelles si despre internationalizarea administratiei publice romanesti, un subiect pe care marsez de cativa ani de zile si care consider ca este foarte important pentru reforma administratiei publice si pentru profesionalizarea ei.

Saptamana trecuta am primit raportul acestui eveniment, un document de aproape 200 de pagini care vine cu solutii concrete de dezvoltare ale Romaniei, asa cum zice titlul documentului “Solutii pentru o Romanie democratica, dezvoltata, demna”, adica Romania in 3 D, pentru 11 sectoare de activitate de la administratie pana la sanatate.

Este un proiect de tara, o strategie, sunt propuneri bazate pe date concrete, e “altceva” decat fel si fel de documente strategice facute cu bani grei de consultanta. Aceste idei pot fi puse in aplicare. Desi documentul nu contine prezentarile si dezbaterile din cadrul forumului, iar munca celor peste 300 de experti prezenti la forum nu este integrata in document, consider ca acest raport trebuie sa ajunga pe masa premierului Ciolos si a factorilor de decizie din cadrul fiecarui Minister. Este o munca colosala intreprinsa de expertii CAESAR si organizatorii evenimentului si aceasta trebuie valorificata in urmatoarea perioada de timp.

Daca sunteti interesati de document si vreti sa consultati solutiile pentru o Romanie democratica, dezvoltata si demna, puteti sa descarcati documentul de aici, de pe pagina CAESAR.

#Romania2016 #safiebine

, , , , , ,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *