Editorial

Undeva in Palilula

15 May , 2015  

Nu am mai scris despre coruptie pentru ca am vazut ca lucrurile functioneaza. Asa cum functioneaza in Romania, dar functioneaza. Acest articol l-am publicat in 2013, atunci cand inca nu aveai voie sa scrii sau sa spui ceva, cel putin la nivel regional. Era tabu. Eu am patit-o.  Din “Undeva in Palilula”:

“Buna guvernare merge mana in mana cu capacitatea administrativa. Si in Romania, nu exista buna guvernare…de 20 de ani ! Romania nu a fost si nu  este guvernata de Ponta, Basescu, Tariceanu, Nastase sau  Iliescu. Romania este controlata si guvernata de baronii locali, persoane influente in partide si care au ajutat la ascensiunea unor prim-ministrii sau presedinti de pana acum ! Ei trag sforile in partide, ei aduc voturile pentru partide ei numesc presedinti de partide ei fac regulile jocului. …Luati exemplul celor mai sarace judete din Romania ! Uitati-va la performantele lor economice, PIB, investitii, crestere economica. Apoi vedeti cum stau cu absorbtia de fonduri europene . Va spun eu : catastrofal !!! Si apoi uitati-va cine sunt persoanele care conduc acele judete. O sa vedeti ca ii cunoasteti ! Adica e posibil ca vicepremierul Dragnea, cu experienta vasta in administratie (sef la UNCJR) si presedinte de CJ la Teleorman, sa gestioneze asa prost un judet ca Teleorman timp de ani buni. Adica, daca nu a fost in stare sa gestioneze un judet, ce garantie am ca va gestiona eficient procesul regionalizarii sau ca va gestiona viitorul politicii de dezvoltare regionala ? “

Scriam atunci de Dragnea si de altii ca el. Majoritatea sunt anchetati sau inchisi acum. Suntem in 2015, deci au trecut doar 2 ani si lucrurile s-au schimbat, ba chiar au devenit prea agresive ar zice unii, un fel de vanatoare de vrajitoare, vizati fiind primarii si presedintii de CJ. Daca ne gandim cum a functionat Romania in ultimii 25 de ani, cu baroni locali, cu mite electorale, cu achizitii masluite, cu bani de “investitii” veniti de la Bucuresti pe linie politica cu care erau santajati primarii, poate e bine ca are loc aceasta vanatoare de vrajitoare. Sa speram ca din 2016 lucrurile o sa fie mai curate, si local si regional si national. Stirile din ultimile zile plus cea de azi despre Dragnea imi dau sperante.

, , , , ,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *