Jurnal de calatorie,Lifestyle

Viata la tara

10 Feb , 2016   Gallery

Suntem in drum spre Pokhara, al doilea oras dupa Kathmandu ca marime. Avem de mers 5 ore asa ca am luat caietul sa scriu aceste randuri despre ultima zi petrecuta in Dandagaon, locul unde am adus carti si laptopuri.

Viata la tara in Nepal e similara cu ceea ce se intampla acum 30 de ani in satele din Romania. Similar cu madeleina lui Proust, multe din mirosurile pe care le-am experimentat imi aduceau aminte de copilarie si de timpul petrecut la Megica.

 

E fascinant sa vezi cum arata zona rurala a Nepalului. E fascinant sa intalnesti batrani hindusi localnici care te saluta cu “Namaste” si iti zambesc bucurosi ca ai venit sau treci prin comunitatea lor. E fascinant sa vezi copii care se bucura de o minge de fotbal sau de o carte, ca si cum au avut parte de un miracol. E fascinant sa petreci la cina cu oamenii aceia frumosi, sa iti povesteasca despre ei, despre locurile si obiceiurile lor, despre familia lor. Sunt oameni simpli cu inima mare si poti sa vezi lucrul acesta in ochii lor. Privirea lor spune totul. Mama lui Ranju (soția lui Gopi, prietenul nostru si co-coordonatorul EduCab Nepal) are ochi blajini, calzi, ce transmit bunatate si candoare.

received_10207496982516594
Familia lui Gopi din Dandagaon a fost gazda noastra azi noapte. Am avut o cina traditionala, am baut bere nepaleza si ceai massala si ne-am bucurat de timpul petrecut impreuna, intr-un loc linistit, in mijlocul naturii, cu aer curat si stele sclipitoare, intr-un loc incarcat de energie pozitiva.

A fost bine!

,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *